Activiteiten

Expositie Makenheem

Vanaf vandaag is een 30 tal foto's in woonzorgcentrum Markenheem  te Doetinchem te bewonderen. In eerste instantie voor bewoners en personeel gezien de gebouwen nog niet voor het grote publiek opengesteld is. We zijn trots op het resultaat, kijk verder!

Lees meer: Expositie Markenheem

 

Urbex Fotografie

De nieuwe URBEX groep is op 29 februari 2020 op pad gegaan. Nu is het niet zo simpel om mooie locaties te vinden, die nog niet door iedereen zijn plat gefotografeerd, maar dat is toch gelukt. Uitvoerige verkenningen hebben hun vruchten afgeworpen. Net over de Duitse grens staan de nodige gebouwen, boerderijen en woonhuizen leeg en een groep van 8 leden vertrok om 10 uur s ochtends vanuit Netterden. Het weer viel mee en daardoor kon ook buiten worden gefotografeerd. Ons eerste doel was een oud verlaten woonhuis, dat nog behoorlijk in tact was. Een deel van het meubilair was zelfs nog aanwezig. Een verlaten en deels ingestorte boerderij, die eens een zekere grandeur heeft gekend, was ons tweede bezoek. Hier hadden graffiti kunstenaars zich behoorlijk uitgeleefd. Oppassen was het wel, want vloeren, trappen en daken stonden op het punt van instorten. En als laatste waren we bij een andere verlaten boerderij, waar een deel van de gereedschappen en machines nog in de schuur stond. Een kerkuil hield ons in de gaten. De resultaten werden op de clubavond van 5 maart gepresenteerd, waarbij het ook nu weer opviel, hoe veel verschillende standpunten en invalshoeken er zijn voor hetzelfde object. Wordt vervolgd.

  

1 juni 2019 - Themagroep Natuur

 

De natuurgroep is dit jaar 3 keer samen op stap geweest.
Op 13 januari naar een natte en koude, maar toch prachtige Bekendelle bij Winterswijk. Wij en de camera goed ingepakt, eerst gezellig bij Berenschotmolen koffie met wat lekkers, en toen aan de slag. Het was voor herhaling vatbaar, waren we het overeens.

2 April: weersverwachting nat, daarom werd het alternatief Burgers Zoo en 7 mei werd het een kwartrondje Winterswijk: Bekendelle, Rosenhaege zonder rozen, de Steengroeve en als dagafsluiting Het Wooldse Veen.
Wat een veelzijdige natuur. 

 Het was genieten, check de foto's !

Lees meer: Themagroep Natuur

 

Clubactiviteit 23 oktober 2019 - Montferland

 

Op woensdag 23 oktober zijn we met het groepje natuur naar Het Montferland geweest.
We starten de dag met koffie+ bij De Snor in ‘s Heerenberg en zijn richting de zandbult in Stokkum gereden om herfstkleuren en -sferen en paddestoelen te fotograferen. Veel structuren, maar de kleuren vielen tegen, die moesten meer in het detail gezocht worden...Vervolgens was het richting Peeske. Inmiddels tijd voor de lunch, ja zo gaat dat bij ons, die we heerlijk in de zonnetje op het terras met view hebben genuttigd. Oh ja, daarna nog het bos in op zoek naar gele bomen enzo... het was een geslaagde dag...

Zie de resultaten!
 
 
Lees meer: Montferland

 

Clubavond 16 mei 2019 - Abstract & Impressionisme

 

Dinsdagavond 16 mei was het groepje abstract-impressionisme aan de beurt om de avond te verzorgen.
Vooraf werden de andere clubleden uitgedaagd om met dit onderwerp aan de slag te gaan en dit resulteerde in een byzonder verrassende avond.
Een grote diversiteit aan onderwerpen, van stadsgezichten, natuur, technische en architectonische beelden, kunst en ambachtelijke uitingen, werden met 
een veelheid aan technieken toegepast, inspirerend om verder mee aan de slag te gaan!
 
Lees meer: Clubavond 16 mei - Abstract & Impressionisme